• Slide podstránka

Bolest kolene

koleno 2 500Bolestí kolene jsme se tu již několikrát zabývali a je vhodné se k tomuto tématu zase vrátit, protože je to poměrně častý problém, který řešíme. Zanedbání může mít, v krajním případě, za následek až výměnu kolenního kloubu za umělou náhradu.

Jaké jsou příčiny bolesti kolene?

Příčin může být celá řada, může to být úraz, přetížení kolene při sportu, ale také artróza kolene nebo nevhodná obuv. Je velmi důležité, v které části kolene se bolest projevuje. V případě úrazu většinou známe příčinu a tento problém řešíme. Při přetížení se mnohdy jedná o případy, kdy člověk, který běžně běhá 5 km se vrhne například na půlmaraton. Je samozřejmé, že se pochopitelně projeví bolestivost kolene. Nejzáludnější jsou bolesti v případě artrózy, protože laik neví přesně příčinu a zkouší různé preparáty, omezuje pohyb a čeká až bolest ustane. Záludný může být rovněž úraz, který si člověk neuvědomuje ( např. tanec, kolize při turistice atd.), ale způsobí poškození chrupavky ev. menisku. Bolesti však může způsobovat i probíhající zánět.

Jak probíhá léčba?

Nejlepším řešením je navštívení specialisty, který se specializuje na pohybový aparát a tudíž je bolest kolen jeho oborem ( podiatr, ortoped). Pokud si chcete v první fázi pomoci sami, tak velmi pomůže snížení zátěže, případně chladové obklady (zejména v případě úrazů). U artrózy můžete využít doplňky stravy zaměřené na kloubní výživu. Dobrou cestou je rovněž cvičení, které kloubu po zklidnění pomáhá. Pokud tyto cesty nepomohou, tak je nutné navštívit lékaře, který provede příslušnou diagnostiku problému a následně rozhodne o vhodné formě léčby. Důležité je s návštěvou lékaře neotálet, protože řada problémů se v čase zhoršuje a vyžaduje náročnější ošetření, než-li na počátku.

 

Lékařské podiatrické centrum

map marker 2 16   Maiselova 25/4, Praha 1, 110 00
phone 68 16   tel.: 734 246 970 (Podiatrie)
 phone 68 16   tel.: 724 294 436 (Pedikúra)
     

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Platba je možná pouze v hotovosti!

MUDr. MARIE SOUČKOVÁ- PODIATRIE A ORTOPEDIE - idatabaze.czOrtopedické ordinace, ortopedie - idatabaze.cz

Spolehlivá firma (MUDr. Marie Součková)

Ordinační hodiny

Po

Út

St

Čt

8:00 - 14:30

8:00 - 17:30

7:00 - 14:30

8:00 - 12:30  13:30-18:00

7:00 - 12:00

 

 

 

 

Dárkový poukaz

poukaz 2023 1500